Futó szakosztály

Kép

A szakosztályról általában

 

Talán kevesen tudják, hogy az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb tömegsport támogatására 2010. december harmadikán munkavállalói kezdeményezésre a MÁV Vasutas Sport Club (MÁV VSC) keretein belül futó szakosztály alakult 12 alapító taggal.

A szakosztály főbb céljai:

  • A futás népszerűsítése a MÁV Csoporton belül
  • A rendszeres sportolással az egészség és a jó közérzet megőrzése
  • Futó csapatok felkészítése, összeállítása a különböző versenyekre
  • Futással kapcsolatos tapasztalatok átadása, felkészítő tanácsadás
  • Szponzorok felkutatása, bevonása a versenyek támogatására
Kép
futó férfi kép

A szakosztályhoz bárki csatlakozhat, aki kedvet érez a futásra akár rövid, vagy hosszú távon, egyénileg vagy csapatban/váltóban, függetlenül attól, hogy melyik vasutas társaságnál dolgozik a jelentkező. A tagok között az egészség megőrzése és a jó társaság miatt kocogó hobbisták mellett a kimagasló eredményeket elérő, céltudatos amatőrök is megtalálhatók. Bárki, aki szeret futni, az itt megtalálja a helyét. A szakosztály szeretettel várja azokat is, akik a futás mellett más sportágat, vagy sportágakat is űznek.

Minden évben elkészül egy versenynaptár, mely igény szerint folyamatosan bővítésre kerül.

A versenynaptárban számos vidéki, budapesti és Budapest vonzáskörzetét érintő verseny is megtalálható, melyek a kikapcsolódás mellett remek alkalmat adnak újabb városok, települések megismerésére is. A szakosztály tagjai a versenyeken való részvételnek köszönhetően eljutottak Kaposvárra, Pécsre, Harkányba, Debrecenbe, Szekszárdra, Keszthelyre, Nagyatádra, Győrbe, de futottak a Balaton partján vagy a Mátra emelkedőin is, és mindenhonnan kellemes élményekkel tértek haza.

A szakosztály tagjainak dédelgetett álmai közé tartozik a külföldi rendezvényeken – például ausztriai és svájci futó és triatlon ünnepeken – való részvétel is, ahol a sportélményt az utazás örömével lehetne összekötni.

A közös futóprogramokon a tapasztaltabbak megosztják tanácsaikat a kevésbé rutinos kocogókkal. Az összetartásokon kívül a különböző sporteseményeken történő megjelenésben, versenyekre történő nevezésben, a helyszínekre való eljutásban egyaránt segítséget kaphatnak a tagok.

A MÁV VSC által megnyert pályázatok és a felajánlott támogatások, valamint az SZJA 1% felajánlások révén egyre több versenyen biztosítható lesz a részvételi, nevezési díj befizetése.

A MÁV Vasutas Sport Club keretein belül működő Futó Szakosztály várja az új tagok, futni vágyó kollégák jelentkezését. További információért, illetve a szakosztályba történő jelentkezési szándékkal forduljanak bizalommal Dóra Tamáshoz, a  futó szakosztály vezetőjéhez.

Elérhetőség:

telefon: +36 30 595 0129

e-mail: mavvsc.futo@mav.hu

Ha csatlakoznál hozzánk, a szükséges dokumentumokat megtalálod a Letölthető dokumentumok alatt.